Ploegenvoorstelling Wieler Quiz 2019

Veel getwijfel en geweifel over de datum van onze 2019 Wieler Quiz.

Een MAANDAG godbetert, op 23 december, ons moeder haar verjaardag, godbetert x 2.

Geen moeilijk quizke dit jaar, als je de Belgische wielrennerij kent weet je genoeg.
Het is nog niet te laat, je kan nog beginnen, als je nachtje doordoet ken je tegen morgen 19 uur de Belgische wielrennerij vanbuiten.

Een ploegen voorstelling, een schrale deze keer.  Op mijn vraag naar inside informatie kwam weinig reactie.  Maar soit tradities moet je in ere houden.  Bij deze.

Verantwoordelijke Quiz : Et Alors
Presentatie : Kevin De Weert & Meneer Merijn Castelijn
Tap: Team SurPlace

—————————————————————————————————————————————-

Vierentwintig uur voor de start van het belangrijkste vragenspel van ’t jaar is team Zwanezang nog steeds niet compleet. Ploegkapitein Lennert Hoefkens zit met zijn handen in het haar nu zijn belangrijkste wapen ’s maandags op weekend vertrekt.  En hoe zit het met de kennis van de kapitein zelf?  Hij maakte recent de overstap van student naar het – echte – werkende leven.  De resultaten in Herenthout waren er naar, gaan ze ook in SurPlace bergaf?  Of wint Zwanezang voor het derde jaar op een rij?

De pastoor van Kerk en Leven hing zijn kap over de haag, recht de SurPlace binnen.  SRPLC à Bloc, een ploeg in topvorm, behaalde een mooie 7e plaats in de De Grootste Wielerkwis te Herenthout.  Gaan ze voor de derde keer tweede eindigen? Stoten ze Zwanezang van de troon?  Of vallen ze helemaal uit de top 10?  We weten het straks.

Geen klein broertje voor Battistrada dit jaar.  Er werd geknipt en geplakt.  Een fusie, twee ploegen werden één.  Een winner volgens de mannen.  Maar welke punten telt onze jury samen?

De Otterspotters Inc. staatsgeheim die ploeg.

Grote afwezige vorig jaar bij Sophia’s Kings was de witte dame Sophia herself.  Dit jaar pakten de ploegkapitein en zijn fietsmakkers het iets anders aan.  Aan de start 5 brokken testosteron met als naam Dipsomanie want drank, drank is er altijd, dat is een zekerheid.

De eerste keer dat DNF niet finisht moet ik nog meemaken.  Ook vorig jaar eindigden ze op een mooie 8ste plaats.  Behalen ze dan nu eindelijk top 5?  Of blijven ze rond die 10e plaats bengelen? We weten het snel.

Het eerste jaar stond VDBissimo nog net op het podium.  2017 was een mager jaar met een schrale plaats in de top tien.  Vorig jaar kwamen ze weer iets korter bij die begeerde podium plaats maar lukte het net niet om op dat trapje te staan.  Dit jaar wel?

Ook de mannen van Staminee Crawaett van Lille tekenen present.  Altijd plezant hen erbij te hebben.

De ploegkapitein en zijn broeder hebben er een sport van gemaakt om alleen de oneven jaartallen deel te nemen.  Op de even jaren trekken de overige Belcanto’s de nodige invallers aan.  Grootste vraag hier… hoeveel Paix Dieu wordt er gedronken?  En welke originele boodschappen krijgen mijn serveuses op de bestellingen te lezen?

Oud geweld kapitein Erwin kan misschien nog wat leren van de tactiek van zijn zoon Lennert.  Van de drie deelnames behaalde zij maar één keer top 10.  Keert dit jaar het tij?

Langzaam maar zeker schuiven De Duvels op in de ranking.  Van een 16e plaats bij hun eerste deelname naar een 9e plaats vorige jaar.  Behalen ze dit jaar top 5?

Cancellara is een trut, Merijn is een zwijn, Phil Gaimon fanclub, …  ze mogen nog 100 keer van naam veranderen, na hun passage bij de Groote Wielerkwis 2019 kennen we ze allemaal, de mannen van Heist.  Bijna een DNS voor Cancellara is een trut  maar dankzij een aantal structurele aanpassingen van ploegleider Bjorn : Aanwezig!

Kapitein Luc Peeters houdt van verandering.  Van de Hete Sjepappen naar de Klojo’s en dit jaar Couveusecoureurs.  Met wie hij aan de start staat, dat blijft een groot vraagteken.

Als nieuwkomer zette Linda Olen op Wielen, olv. Jens Van Roosbroeck, een mooie 7de plaats neer.  De ploeg deed een naamswijziging en speelt onder de naam Kreatuinen.  Het broertje van de jongens 10mkiekedraad, 2018 – 12e plaats – blijft gewoon bij hun super coole originele naam.

Zammel en de Jurgen moet elk jaar de duimen leggen tegen Zammel en de Gerry.  Mijn verwachtingen van deze mannen zijn dit jaar aan de lage kant.  In Zammel kennen ze maar één coureur en dat is nen Hollander.  En nee, het is niet Cees Bol.

TERUG VAN WEGGEWEEST

Knoet Heel erg nieuwsgierig welke leden bij Benny aan tafel schuiven.

NIEUW IN ONS PELOTON

Moonwood Vive Le Velo vijf man helemaal naar de kempen vanuit  het verre Blankenberge.  Gaan deze West Vlamingen ons Kempisch taaltje verstaan? Weten we straks.

WTC De buiken – Boeren van ’t stad – De Kannibaal van Schepdaal.

Het Pelotonneke deze groep wielervrienden van Staminee bij Jokke probeert al een aantal jaren de grote oversteek van Eizer naar het verre Veerle-Laakdal te maken.  Telkens zonder succes.  Zal het hen dit jaar lukken tijdig aan de start te staan?  Of wordt het een late DNS.  Morgen meer.

Kapitein Jasper van Platten Tube is van alle markten thuis.  Jaarlijks staat hij aan de start van onze Retro Koers.  En met zijn groepje Moules Parquées schuimt hij menige zaal af.  Op zaterdag 25 januari 2020 speelt hij de SurPlace plat.  Een staaltje van zijn werk : Alexandrie Alexandra  Blijft de vraag: kan Jasper ook kwissen?  En als hij het niet kan, kunnen zijn 4 ploegmakkers het dan wel?

Omkopen kan nog tot maandag 23 december 19 uur.  Na 19 uur wordt het tarief met 50 EURO per kwartier verhoogd.

Tot morgen,
Betty

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s