Comedy @CaféSurPlace

Je wordt bij je (schoon)mama verwacht voor het kerstdiner.  De dagen dat je uren voor de kast stond op zoek naar de perfecte kerstoutfit zijn voorbij.  Een kleedje met rek op, een broek twee maten te groot, een slobbertrui?  Dat is em!

Je bent nog maar net over de dorpel of tante Julia duwt een glas in je handen en steekt een véél te héte bitterbal in je mond.  Twee seconden later staat ze met de volgende lading hapjes voor je neus.  Goed voor minstens 340 calorieën.

Een krabcocktail als voorgerecht is best wel te verantwoorden voor je gezonde eetplan (185 cal).  Maar ergens door de jaren heen is tante Julia haar gevoel voor porties verloren en belandt er het dubbele op je bord. 370 Kcal it is!

Met een tomatensoepje kan je niet veel misdoen.  Was het niet dat de tante al een tweede portie in je bord dropt nog voor je het eerste uitgelepeld hebt.  Resultaat: 110 cal erbij.

Eens aan het hoofdgerecht aan gekomen, voel je jezelf al een opgevulde kalkoen.  Maar de tante geeft niet af, ‘nog een kroketje, allez eet nog een stukste vlees, ge hebt nog niks gegeten, ’t is winter ge moet zien dat ge genoeg reserve hebt’.  Uw bord leegeten is dodelijk, zodra het leeg is, ligt het witte porselein al weer vol.  Als je het niet leeg eet vreest de tante dat je ziek bent en de winter niet gaat overleven.

Als dessert serveert tante Julia een kerststronk, een kaasplank en nog koekjes voor bij de koffie – of had je liever een cappuccino met slagroom?  Van ‘Neeje tanteke ik heb genoeg’ wil ze niet weten.

Uwen teller slaat tilt, ge weet echt niet wat te doen.  Wegrennen van uw suikertante brengt mogelijk uw erfenis in gevaar.  Een week niet eten is echt niks voor u en om drie marathons te lopen ben je nu ook weer niet getraind.

Niet getreurd, wij hebben de oplossing!  Maak tante Julia blij en eet gerust dat laatste stukske kalkoen op!  En nu je toch bezig bent, smijt er nog een kroketje bij en pakt nog een extra dessert!  Ge moogt u gerust een indigestie eten.  GEEN PROBLEEM!

Dit jaar kan je namelijk al die extra calorieën er komen af lachen tijdens onze Comedy Avond!  Uit onderzoek is gebleken dat lachen niet alleen gezond is maar ook goed voor de lijn!  10 minuten lachen staat gelijk aan het verbranden van 46 calorieren.

Een Comedy Show van twee keer 45 minuten levert u alvast een extra calorie verbruik  van 4.140 calorieën op!  Hupla, smijt maar een kroketje meer in die friteuse!  Dat zijn dus 18,8 aardappel kroketten e.  Ok, het kan zijn da ge ni van de rapste zijt en dat ge 10 minuutjes nodig om die lachspieren op te warmen.  Dan kunde nog altijd 80*46 =  16,7 kroketten eten e!  En dat zonder veel moeite te doen.  Gewoon, zitten, kijken, lachen, gieren en brullen.

Ge ziet het, het leven kan simpel zijn!  Tante Julia content met de lege bordjes, uw erfenis veilig gesteld en gij zit terug op uw voedingsschema.  Laten we dus samen die extra kerstrolletjes eraf brullen, gieren, schateren!

Op het programma MC Manu Moreau, Kevin Van Den Eynde & Wilfried Van Der Elst.

We zien jullie graag woensdag 26 december!
Geef ons een seintje als je komt.

Betty

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s