Ploegenvoorstelling Wieler Quiz 2018

Zoals elke grote koers betaamt een PLOEGENVOORSTELLING.  

Voor zij die nu beginnen te bibberen en te beven, zij die opt werk twee weken blok verlof genomen hebben om de ganse wielergeschiedenis te doorploeteren.

Jullie zijn verkeerd bezig!

Dit jaar gaat onze Quiz enkel en alleen over Wielerseizoen 2018.  Dus leg die geschiedenis boeken aan de kant en beperk u tot de orde van de dag: Wielerjaar 2018!

Jullie hebben nog tot donderdag 20 december 19 uur om u te herpakken!

Verantwoordelijke Quiz : Et Alors
Presentatie: Kevin De Weert inclusief sidekick Meneer Merijn Casteleyn
Tap: Team SurPlace
Hoofdprijs geschonken door : Bodhi Cycling

____________________________________________________________________________________________

PLOEGENVOORSTELLING

 

Vorig jaar ging team Zwanezang met de hoofdprijs aan de haal.  Deze ploeg is tactisch en zorgvuldig samengesteld door kapitein Lennert Hoefkens.  Zo wist hij vorig jaar Sean De Bie te strikken als belangrijke toegevoegde waarde aan zijn team.  Ook dit jaar trekt de ploeg nieuw, jong talent aan; Hendrik Sweeck, wordt een belangrijke vijfde man.  De grote vraag is : Gaat dit jonge team ook dit jaar met de hoofdprijs aan de haal?  Of gaan ze toch de ervaring en competenties van het vorige – iets oudere –  teamlid missen?

Tijdens de praktische SurPlace proef moest Kerk en Leven de duimen leggen tegen Zwanezang.  Zo eindigde Kerk en Leven op een mooie tweede plaats.  Hun geheime wapen – Dries Lehaen – dacht eraan Kerk en Leven te verlaten, en een eigen ploeg te starten maar besloot uiteindelijk om trouw te blijven aan zijn geloof.  Wie wel de overstap waagt is Pascal.

Met het fonkelnieuwe team Sophia’s Kings doet Pascal samen met drie vrienden en één witte dame een gooi naar de overwinning.  Heeft dit nieuwe team Pascal weggekaapt omwille van zijn kennis en ervaring?  Of bestond er een voorakkoord lang voor het uitschrijven van de inschrijvingen?  Valt deze transfer onder de noemer Marrakech vlucht?  Of zijn zij louter vreinden van de fiets?  Wordt kapitein Hans de nieuwe SurPlace Quiz Hero?  We weten het snel.

Van een echte battle tussen Jong (Zwanezang) en Oud Geweld (11e plaats 2016, 5e plaats 2017) was er de voorbije jaren nauwelijks sprake.  Keert het tij voor vader Erwin Hoefkens?  Blijft zoon Lennert met zijn team – Zwanezwang –  het derde jaar op een rij onverslagen?  We weten het donderdag.

Vorig jaar zakte De Belcanto’s vier plaatsen in het algemeen klassement.  (10e plaats 2016 – 14e plaats 2017).  Was dit te wijten aan de afwezigheid van de kapitein en zijn broer?  Of waren de jongens afgeleid door de mooie SurPlace serveersters?  In alle geval, de kapitein gaat werk hebben om zijn jonge hanen in het gareel te houden.

Dat kapitein Bjorn Imbrechts geen fan is van Cancellara, is een publiek geheim.  In het verleden kwam dit team aan de start met ploegnamen als:  ‘Cancellara is een trut’ (7e plaats 2016) en ‘ Merijn Castelijn is een Zwijn’ (17e plaats 2017).  Dit jaar werd de keuzevrijheid van Bjorn beperkt en koos Meneer Castelijn himself de naam van dit team uit Heist; ‘Phil Gaimon Fanclub

De Duvels de ploeg van Nick Mondelaers ( Team CCC mecano) maakte vorig jaar hun debuut met een mooie 16e plaats.  Doen ze dit jaar beter?

Ze waren dit jaar niet de eerste om de quiz data vast te leggen.  Wel was Gerry er als de kippen bij om zijn ploeg Koerskenners van Zammel 1 in te schrijven.  Niet later gevolgd door Jurgen: Koerskenners van Zammel 2.  Ze mogen dan hun naam veranderen maar voor mij blijven ze voor altijd Zammel en de Gerry (5e plaats 2016, 6e plaats 2017) & Zammel en de Jurgen (19e plaats 2016, 14e plaats 2017). Succes mannen!

Voor het derde jaar op een jaar speelt VDBissimo zonder hun eerst verkozen kapitein Meneer Merijn Castelijn.  Ze doen het bijlange niet slecht zonder hem, met een mooie 3e plaats (2016) en een 7e (2017).

Team Battistrada, gasten van het eerste uur (4e plaats 2016 – 11e plaats 2017).  Elk jaar schrijven zij ook een broertje in.  Dit jaar onder de naam de Haaien van Antwerpen.  Vier dagen hebben beide teams vergadert over de ploegnaam en de verdeling van hun teams.  Mijn verwachtingen voor beide zijn dus hoog gespannen.

Jonas Vergauwen maakte in 2017 deel uit van Battistrada clan.  Hij verliet deze bende om  dit jaar met zijn eigen samengestelde team een gooi te doen naar de overwinning : ‘The Vandal’.  Zelf was ik deze ploegenvoorstelling vergeten had Jonas mij er niet aan herinnert.  Hijzelf stelt zijn equipe als volgt voor:

Wij zijn een groep vrienden uit Antwerpen die gek zijn van wielrennen (wie ni?).  Onze kapitein Toon startte enkele jaren geleden zijn eigen bedrijf: The Vandal – Urban Cycling Gear, kleding gemaakt met liefde voor de koers.  Verder bevat ons team ook nog Joppe van ET Productions, te vinden op elke koers en cross in Vlaanderen.  Soet en Ad vullen ons team aan tot 5, maar zijn veel meer dan enkel opvulling.

Blijft onze vraag: verschijnt dit team met een SurPlace t-shirt aan de start?

Laat u niet misleiden door hun naam.  Voor het derde jaar op een rij noemen ze zichzelf DNF, maar steeds reden ze de koers uit.  Met een resultaat net in de top 10 in 2016 – 10e plaats – en 14e in 2017.

De Hete Sjepappen kozen voor een nieuwe ploegnaam: de Klojo’s.  Vorig jaar eindigden zij op de voorlaatste plaats.  Houdt kapitein Luc Peeters zich aan de originele selectie van zijn team?  Of voegt hij een aantal belangrijke transfers door?  Wie weet, maar in alle geval, sfeer en gezelligheid gegarandeerd met onze vaste zondagse half 12 coureurs!

Zoals ieder jaar verschijnt ook dit jaar een internationaal gezelschap aan de start.  Men neme een Amerikaanse cyclocross organisator, Brooke Watts, een Engelse ex-wielrenner, Tim Harris en een engelse dame die koers minded is, Joscelin Ryan.  Samen vormen zij team: ????  De overige twee leden van hun team zijn zoals steeds een groot geheim.  De taal blijkt voor hen geen probleem met een mooie 6e plaats in 2016 en een 18e in 2017.

Dit jaar gaan we nog internationaler met een deelname van het team : De Kleine Bidon olv Marcel Remijn.  Deze internationals zijn afkomstig van het verre ’s Heerenhoek (NL). Waar ook Jan Raas – Chris zijn allereerste baas – inwoner is.

Over dorpsgenoten gesproken.  Ook dit jaar nemen de mannen van Hilset:  ‘De Kannibalen’ deel aan ons vragenspelletje.  De voorbije 2 jaar eindigde zij steevast op de 13e plaats.  Wordt dit hun vaste stek of doen zij dit jaar beter?

De Otterspotters.  Ook al is het hun tweede deelnamen, de inside informatie over dit team lijkt wel een staatsgeheim.  Wel kan ik melden dat zij op de 15e plaats eindigden in 2017.

NIEUW IN HET SURPLACE PELOTON

Koers en voetbal, het zit in de genen van kapitein Jens Van Roosbroeck.  Met Linda Olen op Wielen staan hij en zijn vrienden voor het eerst aan onze start.

De Buik van het Peloton.  Koos kapitein Gert Croonenborghs deze naam omdat zij alles, maar dan ook alles weten.  Of voorspelt deze naam hun stand in de 2018 ranking?  Het uur van de waarheid, donderdag!

De Supersterren een groep vrienden gepassioneerd door de koers en die onder deze gelijknamige naam meespelen met wielerpronostiek op wielerprono.be.   Volgens kapitein Nick zijn ze geen echte kwissers maar bovenal makkers die humor, sfeer en gezelligheid hoog in het vaandel dragen.  Met deze insteek ben ik er zeker van dat zij een aanwinst zijn voor het SurPlace peloton.

Volle Gaaz een nieuw team onder leiding van Gerry Voordeckers.  Zijn naam ringt een belletje of euh… toch ook weer niet.

Philip Peeters schreef voor de eerste keer een ploeg in met de naam Directeurs Sportifs.    Hij is alvast benieuwd hoe het hun eerste deelname zal vergaan.  Wij zijn ook benieuwd naar de mannen die achter deze ploegnaam schuil gaan.

Onbekend en nieuw is Mathias Van den Einde met zijn ploeg: 10m kiekedraad.  Hun ploegnaam alleen al, favoriet ten top!

De vragen zijn gekend en de Quiz is opgesteld!  Zoals steeds zijn ik en Chris niet vies van omkoperij.  Helaas kunnen wij je niet aan de vragen en antwoorden helpen.  Daarvoor moet je bij de mannen van Et Alors zijn.

De heer Kevin De Weert en zijn sidekick, Meneer Merijn Casteleyn praten dit hele gebeuren professioneel aan elkaar.  Natuurlijk met de nodige lach en zwans.

Als je nog een Quiz ploeg wil inschrijven moet ik je teleurstellen; met 25 ploegen aan de start zit onze Quiz meer dan vol.  Toeschouwers zijn zoals altijd welkom in ons café!

Nog twee nachtjes slapen!
Tot snel,
Betty

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s