Wieler Quiz 2017 – Ploegenvoorstelling

Zoals elke grote koers betaamt een PLOEGENVOORSTELLING.  

Mogelijk:

  1. Word je nerveus en neem je die wielerencyclopedie weer ter hand;
  2. Maak je u geen zorgen en win je dat spelletje met de vingers in de neus;
  3. Overweeg je een transfer.

In alle geval 22 december is D-DAY!  Make sure you are ready to rumble!

Verantwoordelijke Quiz : Et Alors
Presentatie: Kevin De Weert inclusief sidekick Merijn Casteleyn
Tap: Team SurPlace

—————————————————————————————————————————————–

‘Of we ook in 2017 een Wieler Quiz gingen organiseren’, vroeg de Gerry op een zonnige zomerse dag.  ‘En, of hij dan alvast 2 ploegen kon inschrijven?’, was zijn tweede vraag. Dat het organiseren van een tweede editie nog niet vaststond, alsook het feit dat december nog méér dan zes maanden ver was en zijn inschrijving misschien in de vergetelheid ging geraken, dat risico nam hij er graag bij.  Dus werden er alvast twee quizploegen vakkundig genoteerd op een bierkaartje: Zammel en de Gerry & Zammel en de Jurgen.

De Belcanto’s waren ook vragende partij voor editie nummer twee.  Dat het vragenspelletje dit jaar op een vrijdag werd georganiseerd, viel minder in de smaak.  Een aantal diehards doet op 22 december een gooi naar de zuip beker.  Of deze diehards zich wel gaan wagen aan een live versie van ‘Op het zeildoek van de botsauto’s’ valt nog af te wachten.

 

Wielerquiz2017

Grote overwinnaar vorig jaar was Team Choco gereden.  Zij waren sterk, beresterk. Of Steven Van Olmen, als enig overgebleven lid, met zijn nieuw team No brains no glory de titel kan verdedigen is nog maar de vraag.

De battle tussen  Jong Geweld en Oud Geweld werd vorig jaar met glans gewonnen door team Jong geweld. Dit jaar leggen ze de lat hoger, onder een nieuwe ploegnaam: Zwanezang doen zij een gooi naar de eeuwige SurPlace roem.   Of Sean De Bie hun team zal vervoegen, hangt  af van de strenge audities die kapitein Lennert Hoefkens houdt.

VDBissimo vorig jaar kaapten wij de kapitein van dit team, Merijn Casteleyn.  Maar ook zonder deze koerskenner stond equipe VDBissimo net op het podium.

Battistrada of er dit jaar weer zo een memorabele Wielerquiz op het programma stond? vroeg hun kapitein begin oktober.  En ja hoor, deze kruising van echte kwissers en pleziermakers zijn ook van de partij.  Zij vonden het vragenspelletje zo fantastisch dat ze zelfs een broertje – of is het een zusje – meebrengen.  Naam: onbekend.

Team Brexit, in het verleden gekend als de nationals, is aanwezig. Ondertussen zijn twee teamleden gehuwd in onze prachtige feestschuur.  Of zij nog van de partij zijn hangt af of teamkapitein Joscelin SurPlacen heeft toegevoegd als criteria bij de audities.

Team Cancellara is een trut heeft het niet zo op Cancellara.  Ik vermoed dat alle vragen over dit onderwerp gepaard gaan met een boooeeee geroep.

Kerk & Leven de ploeg met de meeste transfers.  Men neme 1 lid van team Platte Tube, Mr. Solo Slim en de Eerwaarde vader van de Sapin boys.  Benieuwd hoeveel Leven er in deze Kerk zal zijn vrijdag.

DNF – laat je zeker niet misleiden door hun ploegnaam.  Vorig jaar geen DNF en ook geen rode lantaar maar een mooie plaats, midden in het peloton.

De Kannibalen vorige jaar gekend als de Grote Sjepappen.  Een combinatie van Duvel drinkers maar als het erop aankomt, menen ze het serieus.  Hou ze in de gaten die mannen van Hilset.

De Kuitenbijters hebben hun naam niet gestolen. Dat ze gedreven zijn en zich vastbijten lieten ze ook dit jaar in onze Retro Koers zien.  Benieuwd of ze ook nu weer op het podium mogen staan.

NIEUW IN HET PELOTON

De Duvels de kapitein van deze ploeg kent wel wat van fietsen.  Als mecanicien en ex-collega van de heer des huizes heeft hij vele koersen live meegemaakt.  Maar is dit voldoende om team No Brains, No Glory van de troon te stoten, dat is de vraag.

Hete Sjepappen beschikken zij over de nodige ingrediënten om de eeuwige SurPlace roem te winnen?  Een doordrenkte wielertoerist als ploeg verantwoordelijke en een eigenaar van een fietsenwinkel als collega, hebben zij voldoende tijd om ook de koers nieuwtjes te volgen?  Of misschien brengen ze 3 geheime wapens mee… we zullen zien.

Het Peletonneke onlangs organiseerden zij de eerste nacht van het Pelotonneke.  Deze wieler praatavond werd een groot succes.  Of zij ook kaas gegeten hebben van kwissen zal nog blijken…

Over volgende teams beschik ik niet over in-side information.

Onbekend zijn teams:  WC de Taffelaars, Otterspotters en Staminee de Crawaett.  Zij zijn voorlopig een onopgelost mysterie.  Maar om hen nu al underdog te noemen, is een brug te ver.  Wie weet gaan zij wel met de titel aan de haal.

Zoals vorig jaar voorzien de mannen van Et Alors  de vragen.  Het hele gebeuren wordt in goede banen geleid door Kevin De Weert en zijn sidekick, Merijn Casteleyn.

Voor zij die nog een kwisploeg willen inschrijven: “Ge moet niet rap zijn om tweedes te komen”, maw, alle tafeltjes zijn volzet.  Solliciteren bij bovenstaande ploegen staat vrij.

Toeschouwers zijn welkom in ons café!

Let’s get ready to RUMBLE!
Tot snel,
Betty

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s