Madame Arabelle

Een kwartiertje, langer zal het zeker niet geweest zijn, liet ik mijn koffiemachine onbemand en stond mijn Faema werkloos te blinken.  Toen ik mij terug naar mijn plaats achter de toog begaf waren mijn wederhelft en allerliefste vriendin naarstig op zoek naar Madame Arabelle.

Madame Arabelle, een personage uit de collega’s gespeeld door wijlen Jo Crab.  Een koffiemadame die met haar karretje koffie levert op de werkvloer.  Werkijver is bij haar ver te zoeken.  Ze loopt tegen haar pensioen aan en is heel erg bedreven in het rondstrooien van roddels en nieuwtjes over collega’s. En ja, Arabelle staat op haar strepen.

Voor zij die de jaren 80 bewust meegemaakt hebben hoef ik er geen tekeningske bij te maken.  Hierbij een you tube filmke voor de jongere generatie onder jullie: Madame Arabelle

Een koffiemadame gekend zoals in de collega’s is voorgoed verleden tijd.

De hedendaagse Madame Arabelle van Café SurPlace rijdt niet rond met een karretje.  Zij zet de koffie rechtstreeks aan het machine. Espresso, koffie, koffie verkeerd, cappuccino, thee of warme chocolademelk, daar draait ze haar hand niet voor om.

Een Chriske doen* is voor Arabelle uit den boze, haar plaats is aan het koffiemachine.

Roddelen en achterklap is taboe. Arabelle opereert onder het motto: Horen, zien & zwijgen.  Maar ook deze moderne koffiemadame staat op haar strepen.

Van werkijver loopt ze over en dat pensioen, dat is bij-lange nog niet in zicht.

Of ik blij ben met die nieuw koosnaampje?!  Wel, laat het me zo stellen, als ik wat later toekom en de tooggasten met vele valse noten zingen: ‘Arabelle, het wordt niets zonder jou’ dan zet ik mij met een glimlach achter die blinkende Faema.

Liefs,
Betty alias Arabelle

*Chriske doen: Stoeltje bijpakken, u neerzetten en een babbeltje slaan met de klanten.

2 gedachtes over “Madame Arabelle

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s