Café SurPlace & Et Alors

Dat heb je, als je nog maar 1 jaar bestaat, dan is véél – om niet te zeggen alles – de allereerste keer.

Zo hadden we:

  • De Eerste Algemene Quiz;
  • Retro koers editie 1;
  • Het eerste Grote Ontbijt;
  • en dan nu…. tadaaa:

De Eerste WielerQuiz

in samenwerking met EtAlors

‘Et wie?’, hoor ik jullie denken, wel, EtAlors, een groep Herenthoutse wielerfanaten die samen uitstappen maakt naar topwielerwedstrijden (werelkampioenschappen etc,..).

Met deze kwis zijn ze niet aan hun proefstuk toe, zo organiseerden zij vroeger ‘De Grootste Wielerkwis’ te Herenthout.  Het vragenspelletje wordt dus in elkaar gebokst door deze kanjers, maar niet zonder een Café SurPlace touch.

Op hun voorstel om een affiche te ontwerpen zei mijn mannetje: ‘No, no, no, dat doet zij’ bijgestaan met een onbeleefde wijzende vinger richting mij.  Inclusief glimlach, van oor tot oor: ‘Misschien nog een nieuw bijberoep voor u, wittekop’.

Wielerquiz.jpg

Voor presentatoren zorgde het ventje lief, niemand minder dan Kevin De Weert & Merijn Castelijn praten het geheel aan elkaar.  In één klap twee top presentatoren en één quizploeg ontmanteld van hun geheime wapen.

Op vraag van team SurPlace voorziet Et Alors ook een ludieke vragenronde.  “Eentje voor de beleving”  zoals Merijn het mooi zei.

Er zal zwaar gebattled worden die avond.  Zo hebben we een strijd tussen vader en zoon, elk met hun zorgvuldig – op wielerkennis – uitgekozen team.  Het resultaat moet de vraag: ‘Wie heeft het meeste koers kennis’ voor eens en altijd van hun keukentafel vegen.

Dat meten weten is gaan een aantal collega journalisten die avond levende lijve ondervinden.

En of die Solo Slim op zijn eentje slimmer is dan een ploeg van 5 daar weten we op donderdag 22 december het antwoord op.

Team international staat donderdag voor een dubbele uitdaging, een combinatie van én de vragen te begrijpen én de juiste antwoorden in te vullen.

‘Is er een zuipbeker voorzien?’ vroeg team Belcanto… ‘of is het zo een serieuze kwis’? Tsja, om hen het liedje ‘Op het zeildoek van de botsauto‘ live te horen zingen wil ik de Stella kraan wel eens opentrekken. 😉

Het beloofd dus weer een fijne avond te worden.

Voor zij die te laat zijn met inschrijven – onze quiz is ondertussen volzet -, zij die in het geniep hun kennis willen testen of toeschouwers die willen toekijken zonder ge-shhhhhtttt te worden, hebben wij plaats in ons Café.

Groetjes en tot dan!
Betty

2 gedachtes over “Café SurPlace & Et Alors

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s